Buitenexcursies op het nieuwste strand van Nederland

Home > Actueel > Nieuws > Buitenexcursies op het nieuwste strand van Nederland

Buitenexcursies op het nieuwste strand van Nederland

RSS
Dit item is verlopen op 27-10-2015.

Tot eind oktober organiseren we elke zondag buitenexcursies vanaf het Informatiecentrum Kust in Petten. Tijdens een sportieve wandeling door de nieuwe duinen vertelt de gids van alles over de kersverse kustversterking waardoor een nieuw strand en duinlandschap is ontstaan. De middagexcursie is een leuk uitje met kinderen.

De gids vertelt u waarom de kust moest worden versterkt en hoe dat is gedaan. Ook krijgt u informatie over de inrichting van het nieuwe duingebied en hoe de natuur hier kansen krijgt om zich te ontwikkelen. En natuurlijk gaat het over waterveiligheid, nu en in de toekomst, want het is best bijzonder dat we in Noord-Holland beneden zeeniveau kunnen leven.

Kinderexcursie in de middag

Er zijn twee tijdstippen waarop de excursies starten.

  • Om 10.30 uur is er een excursie naar het panoramaduin en de natuurzone. Deze excursie duurt ongeveer twee uur en is bestemd voor volwassenen.
  • Om 13.30 uur is er een excursie met speurtocht naar het panoramaduin. Deze duurt ongeveer 1,5 uur en is bestemd voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Aanmelden

De kosten voor deelname aan een excursie zijn € 3,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen t/m 12 jaar. In verband met eventuele drukte is het nodig om u vooraf aan te melden. Dat kan via www.hhnk.nl/zandtegenzee.