26 september: open dag rioolwaterzuivering Den Helder

Home > Actueel > Nieuws > 26 september: open dag rioolwaterzuivering Den Helder

26 september: open dag rioolwaterzuivering Den Helder

RSS
Dit item is verlopen op 27-09-2015.

Nieuwsgierig waar het rioolwater van uw huis heen gaat? En hoe al dat vieze water weer schoon wordt? En hoe we nuttige producten als biogas maken van afvalwater? Ontdek dit alles op zaterdag 26 september op de rioolwaterzuivering Den Helder. We openen de hekken eenmalig voor publiek en nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te nemen.

  • Zaterdag 26 september, 10.00-16.00 uur
  • Oostoeverweg 70, Den Helder

Van alles te zien en beleven

Neem plaats op de poepdoos bij de Toiletdames: wat mag er nou echt niet in het riool? En wat wel? Ontdek op het terrein hoe we bacteriën voor ons laten werken om vies water schoon te maken. Bekijk deze hardwerkende beestjes onder een microscoop. Vraag onze medewerkers het hemd van het lijf, waarom werken zij eigenlijk op een zuivering? En hoe werkt het nou allemaal? Hoe haal je energie en grondstoffen uit poep en plas? Maar wees gewaarschuwd! Een bezoek aan de zuivering is alleen voor echte bikkels. Het ruikt namelijk wel een beetje…

Zuivering Den Helder klaar voor de toekomst

De zuivering Den Helder en het hele systeem van persleidingen en rioolgemalen van Julianadorp tot Den Helder is afgelopen jaren gerenoveerd en klaargemaakt voor de toekomst. Het afvalwater van alle huishoudens en bedrijven uit de Noordkop kan de komende 15 jaar ongestoord worden vervoerd en geschoond. 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Het slib dat we als restproduct overhouden zetten we om in grondstoffen en energie. En daar worden we in de toekomst alleen nog maar beter in!

Kom ook naar de open dag van de zuivering Den Helder aan de Oostoeverweg 70 op zaterdag 26 september (10.00-16.00). Zie, ontdek en ruik hoe we afvalwater schoon maken. Er is voldoende parkeergelegenheid (en uiteraard mogelijkheid tot toiletbezoek).