19 september: open dag Purmerdijk

Home > Actueel > Nieuws > 19 september: open dag Purmerdijk

19 september: open dag Purmerdijk

RSS
Dit item is verlopen op 20-09-2015.

De werkzaamheden om de Purmerdijk te verbeteren zijn in volle gang. Op zaterdag 19 september  van 11:00 tot 15:00 uur organiseert HHNK een open dag op het werk en u bent van harte welkom.

Informatiemarkt en rondleiding

Tijdens de open dag is een deel van het werkterrein op de dijk open voor bezoekers. Onze medewerkers leiden u graag rond op het werk. Wat houdt het werk precies in en waar lopen we onder andere tegenaan? Tijdens de rondleiding is er uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen.

Op de open dag is tevens een informatiemarkt ingericht die in het teken staat van kijken, luisteren, delen en ervaren. Van archeologie en historie van de polder met de molens en het voormalig stoomgemaal, tot de verschillende  grondsoorten en technieken van de dijkverbetering vandaag de dag. Van de werking van een modern gemaal voor peilbeheer in het gebied, tot de natuur rond de werkzaamheden: alle facetten van de polder en de dijkverbetering komen aan bod. Medewerkers van de aannemer zijn aanwezig voor vragen over de uitvoering of bijvoorbeeld de planning van het werk. Er zijn verschillende activiteiten voor kinderen. Zij kunnen onder meer kennis maken met het leven onder water, archeologische opgravingen doen en op de foto met indrukwekkende kranen van de aannemer.

Ervaar de verbeterwerkzaamheden en laat u informeren door de aannemer en medewerkers en experts van het hoogheemraadschap. De koffie staat klaar!

Bezoekersinformatie en parkeren

Het centrum van de open dag is gemaal Purmer-Noord aan de Purmerdijk E4 te Edam. Tussen 11.00 en 15.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te nemen op het werk en in en rond het gemaal. De open dag is toegankelijk voor iedereen en de toegang is gratis. Rondleidingen op het werk starten elk half uur.

Vanwege zeer beperkte parkeergelegenheid bij het gemaal raden wij bezoekers aan om op de fiets of te voet te komen. Indien dat niet mogelijk is, is er een tijdelijke parkeergelegenheid  achter het gemaal. De parkeergelegenheid is te bereiken via de Baanstee Noord. Tijdens de open dag wordt de route aangegeven met borden en verkeersregelaars.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met ondergetekende. Meer informatie over de open dag vindt u op onze facebook pagina: www.facebook.nl/purmerdijk.

Graag tot ziens op 19 september!