Nieuws

Home > Actueel > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Hoogheemraadschap voorbereid op stormachtig weekend

  (20-09-2018)

  De herfst is amper begonnen en Nederland maakt zich al op voor de eerste storm. Volgens het KNMI staat er vrijdagochtend aan de noordwestkust mogelijk enige tijd een west-zuidwesterstorm. Op zondag wordt een stevige oostenwind verwacht. We houden de waterkeringen daarom extra in de gaten.

 • Update droogte - afgeschaald naar alarmfase 0

  (14-09-2018)

  Na de lange droogteperiode deze zomer, is er de afgelopen tijd met regelmaat weer regen gevallen. De sloten zijn op peil, het gras op de dijken herstelt zich voorzichtig, weilanden krijgen weer kleur. Het land, de dijken en de sloten lijken weer in de juiste conditie te komen. Om die reden heeft het hoogheemraadschap besloten om de alarmsituatie in de crisisbeheersing af te schalen naar de normale beheersituatie. De dijken zijn nog steeds aan de droge kant en ook de verzilting blijft een aandachtspunt, dus daar blijven we extra aandacht aan geven.

 • Het regent, het regent…

  (29-08-2018)

  Het heeft lang geduurd, maar eindelijk valt er in het werkgebied van HHNK weer wat regen. Vorig weekend nog wat aarzelend, maar afgelopen zaterdag en zondag viel er tussen de 25 en 40 mm regen. Tot aanstaande donderdag verwachten we nog tussen de 10 en 20 mm. De droogte is er niet mee voorbij. Daar is meer voor nodig. Een goede slootdoorstroming en verspreiding van het regenwater bijvoorbeeld.

 • Watertekort blijft, HHNK beperkt Wilhelminasluis

  (20-08-2018)

  De soms hevige regenbuien van afgelopen week hebben de droogtesituatie in Nederland niet structureel verbeterd. Plaatselijk is er een tijdelijke verlichting, maar over het algemeen zijn de effecten van watertekort nog in heel het land voelbaar. Aldus het landelijke Managementteam Watertekorten vorige week.

 • Plannen Markermeerdijken naar algemeen bestuur

  (16-08-2018)

  Op dinsdag 14 augustus besprak het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap het Projectplan Waterwet en de Nota van beantwoording zienswijzen voor de Versterking Markermeerdijken. Het bestuur concludeerde dat de plannen voor de versterking van ruim 33 kilometer Markermeerdijken ter besluitvorming aan het algemeen bestuur kunnen worden aangeboden. Het algemeen bestuur besluit naar verwachting woensdag 19 september over de plannen.

 • Dijken liggen er goed bij

  (09-08-2018)

  De afgelopen anderhalve week inspecteerden ruim veertig inspecteurs van HHNK ongeveer 500 kilometer aan dijken. De algemene conclusie is dat de dijken er goed bij liggen, naar omstandigheden.

 • Beweidingsverbod Waddenzeedijken

  (06-08-2018)

  Met ingang van 2 augustus geldt een beweidingsverbod voor de Waddenzeedijken met grasbekleding. Het verbod geldt voor onbepaalde tijd.

 • HHNK realiseert 5 zonneweides

  (23-07-2018)

  Om in 2025 energieneutraal te zijn, zet HHNK in op duurzame energie zoals zonne-energie. Op korte termijn realiseert HHNK vijf zonneweides op de terreinen van de rioolwaterzuiveringen van Beverwijk, Wieringen, Wieringermeer, Stolpen en Everstekoog. Dit is goed voor ongeveer 6% van de behoefte aan duurzame energie.

 • Pas op blauwalg

  (19-07-2018)

  Het aanhoudende warme en droge weer is heerlijk voor veel mensen, maar leidt ook tot problemen met de kwaliteit van het oppervlaktewater. Het water warmt op en vanwege de droogte kan het water niet makkelijk worden ververst. In een aantal gevallen kan dat gevaarlijk worden vanwege blauwalgen en botulisme.

 • Bestrijding Japanse duizendknoop op dijken

  (17-07-2018)

  Op meerdere plekken in ons gebied wordt sinds kort de Japanse duizendknoop waargenomen. Deze zogenaamde invasieve exoot vormt een bedreiging voor onze dijken.

 • Verbetering verkeersveiligheid in Het Grootslag

  (17-07-2018)

  In polder Het Grootslag (West-Friesland) zijn de afgelopen jaren ernstige verkeersongelukken gebeurd. Als wegbeheerder in deze polder willen we graag het aantal ongelukken terugdringen.

Archief