Nieuws

Home > Actueel > Nieuws

Nieuws

RSS
 • Februari-storm richt beperkt schade aan

  (24-02-2017)

  De storm van donderdag 23 februari, waarvoor code Oranje was afgegeven door het KNMI, bracht in ons beheergebied gelukkig weinig schade met zich mee.

 • Zandschilderen in Informatiecentrum Kust in Petten

  (17-02-2017)

  Op de woensdag- en vrijdagmiddagen in de voorjaarsvakantie is het extra leuk bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee in Petten. Want naast het doen van een leuke speurtocht, kunnen kinderen deze middag mooie zandtekeningen maken.

 • Waterbeheer met Oer-Hollands erfgoed

  (08-02-2017)

  Op dit moment werken we samen met zo'n dertig erfgoedorganisaties aan een heldere visie op het watererfgoed. We hebben het over maatschappelijke belangen, historische waarden en kosten.

 • Vogelgriepvirus waart nog altijd rond

  (03-02-2017)

  De vogelgriep waart nog altijd rond. Op het terrein van de rwzi Beemster zijn dode watervogels aangetroffen die besmet waren met het H5N8-virus. Medio november stelde de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) het virus vast bij dode watervogels rond de Gouwzee. Ook landelijk stelt de NVWA vaker vogelgriep vast. Raak de vogels niet aan en meld de vindplaats bij gemeente of hoogheemraadschap. 

 • Hoge waterstanden verwacht

  (12-01-2017)

  De noordwesterstorm die morgenmiddag en –avond over het westen van ons land raast, zal gepaard gaan met hogere waterstanden. Noordwestenwind, springtij en vloed zullen morgenavond bij Den Helder een waterstand van 2,18 boven NAP geven

 • Mountainbikeclubs en HHNK maken afspraken

  (23-12-2016)

  Op woensdag 21 december hebben Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en MTB Noord-Holland, samenwerkende verenigingen, KNWU district N-H, NL Tourfietsunie plus mountainbikeclubs van Tuitjenhorn, Winkel en Ursem met elkaar van mening gewisseld over toertochten op groene Noord-Hollandse dijken. Gezamenlijk onderzoeken we wat voor toekomstige MTB-tochten over de Noord-Hollandse dijken wél en niet mogelijk is.

 • Onderhoud langs de kust in volle gang

  (25-11-2016)

  Onze gebiedsbeheerders aan de kust inspecteren elk najaar, voordat het stormseizoen begint, de waterkeringen. Ze controleren de duinen op afslag en aangroei en doen dit om de waterveiligheid voor ons gebied te borgen en om onderhoudswerkzaamheden in te plannen. Het herstel is inmiddels in volle gang.

 • Watersymposium 2016: We halen de toekomst naar binnen!

  (21-11-2016)

  Op donderdag 17 november was het gebouw van het hoogheemraadschap gevuld met 'de toekomst'. Leerlingen van het Jan Arentz, PCC uit Alkmaar, het Clusius College uit Hoorn, jongeren van de Helderse Vallei uit Den Helder en een aantal studenten kwamen tijdens dit watersymposium hun ideeën over waterbeheer delen met bestuurders uit Noord-Holland.

 • Aanslag waterschapsbelasting huishoudens daalt

  (18-11-2016)

  Voor de meeste huishoudens in ons beheergebied valt de belastingaanslag voor 2017 lager uit. Meerpersoonshuishoudens zonder eigen huis profiteren het meest van de daling. Over het algemeen daalt hun aanslag met 1,7%, circa 5 euro.

 • Zandsproeien en Chinese wolhandkrab kweken hebben de toekomst

  (18-11-2016)

  Tijdens de uitreiking van de Waterinnovatieprijs 2016 op donderdagmiddag 17 november vielen we dubbel in de prijzen. De proeftuin Achteroever Wieringermeer won de prijs in de categorie Voldoende water. Het project Zandsproeien bij dijkverbetering Nauernasche Vaart werd beloond met de Publieksprijs.

Archief