Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Home > Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Welkom bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Kent u het nieuwste stukje Nederland al? Dat vindt u tussen Camperduin en Petten. Dit nieuwe strand en duingebied, de Hondsbossche Duinen, is ontstaan door de versterking van de kust met zand uit zee. De kust is hier veilig èn mooi geworden en biedt volop mogelijkheden voor een dagje uit. Zonnen, vliegeren en scheppen op het prachtige brede strand, fietsen en wandelen op de nieuwe paden en van het uitzicht genieten vanaf het nieuwe panoramaduin.

Direct naast het strand vindt u het Informatiecentrum Kust. In de tentoonstelling Zand tegen Zee leest, hoort en ziet u alles over de kustversterking. Een bezoek is ook voor de kinderen leuk: ze kunnen een speurtocht doen, dieren spotten, het zeepbel- en het overstromingsspel spelen.  

Vanaf het informatiecentrum start een (GPS) fietsroute die u onderweg van alles vertelt over het oude en nieuwe land. De route is gratis verkrijgbaar.

Openingstijden en contact

Van dinsdag tot en met zondag bent u van 10:00 tot 17:00 uur van harte welkom voor een gratis bezoek:
Informatiecentrum Kust - Zand tegen Zee
Strandweg 4, 1755 LA Petten
T: 072 - 582 8765

Ruime parkeergelegenheid, gratis

Zand tegen Zee is vanaf 1 november gesloten. Ivm het coronavirus zijn we dit seizoen vanaf 1 juni 2020 weer geopend tenzij er anders wordt geadviseerd. Houd de website in de gaten voor updates.

Contactformulier

Wandelen en fietsen

In de omgeving van het informatiecentrum zijn diverse mooie wandel- en fietsroutes uitgestippeld.

Wandel- en fietsroutes

Rondleiding

Scholen en groepen volwassenen zijn van harte welkom voor een rondleiding in het informatiecentrum. Voor kinderen van groep 6 tot en met groep 8 is er een speurtocht waarmee kinderen de tentoonstelling zelf kunnen beleven. Rondleidingen zijn op afspraak.

Free wifi!