Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Home > Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Welkom bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Kent u het nieuwste stukje Nederland al? Dat vindt u tussen Camperduin en Petten. Dit nieuwe strand en duingebied, de Hondsbossche Duinen, is ontstaan door de versterking van de kust met zand uit zee. De kust is hier veilig èn mooi geworden en biedt volop mogelijkheden voor een dagje uit. Zonnen, vliegeren en scheppen op het prachtige brede strand, fietsen en wandelen op de nieuwe paden en van het uitzicht genieten vanaf het nieuwe panoramaduin.

Direct naast het strand vindt u het Informatiecentrum Kust. In de tentoonstelling Zand tegen Zee leest, hoort en ziet u alles over de kustversterking. Een bezoek is ook voor de kinderen leuk: ze kunnen een speurtocht doen, dieren spotten, het zeepbel- en het overstromingsspel spelen.  

Vanaf het informatiecentrum start een (GPS) fietsroute die u onderweg van alles vertelt over het oude en nieuwe land. De route is gratis verkrijgbaar.

Openingstijden en contact

U bent van harte welkom voor een gratis bezoek op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur bij:
Informatiecentrum Kust - Zand tegen Zee
Strandweg 4, 1755 LA Petten
T: 072 - 582 8765

Ruime parkeergelegenheid, gratis

Contactformulier

Rondleiding

Scholen en groepen volwassenen zijn van harte welkom voor een rondleiding in het informatiecentrum. Voor kinderen van groep 6 tot en met groep 8 is er een speurtocht waarmee kinderen de tentoonstelling zelf kunnen beleven. Rondleidingen zijn op afspraak.

  

Rondleiding bij Zand tegen Zee

Stuur je foto!

Upload hier je foto voor vertoning in de tentoonstelling Zand tegen Zee in het Informatiecentrum Kust in Petten.

  

  

Met de dijkwerkers op de foto

Upload je foto

Wat is er te doen?

In de voorjaarsvakantie kun je in de weekenden en op woensdag 28 februari van 12.00-15.00 uur weer komen zandschilderen. Kijk voor de data in de Agenda.

Agenda

Kinderpartijtje

Leuk om een kinderpartijtje te vieren in ons informatiecentrum! We bieden de partijtjes aan voor kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 en hebben ruimte voor maximaal 8 kinderen. Kinderfeestjes duren van 14.00 tot 16.00 uur en kosten € 5,00 per kind. 
Meer informatie

Reserveren

Free wifi!