Educatie - Basisschool tot en met groep 5

Home > Educatie - Basisschool tot en met groep 5

Educatie - Basisschool tot en met groep 5

Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Door de kust te versterken tussen Petten en Camperduin is een nieuw prachtig strand ontstaan: de Hondsbossche Duinen. De tentoonstelling Zand tegen Zee in Informatiecentrum Kust, vertelt in een interactieve tentoonstelling alles over deze spectaculaire kustversterking met zand uit zee. Het informatiecentrum ligt naast het strand en is gratis te bezoeken. Rondleidingen op afspraak en speurtochten voor kinderen.

Naar Informatiecentrum Kust

Het Grote Waterexperiment

Deze module voor groep 1 tot en met groep 4 vindt plaats in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en maakt onderdeel uit van het educatieprogramma Droge Voeten in Noord-Holland waarin kinderen door ontdekken en doen leren over water.

Naar het Grote Waterexperiment

Droppie Water

Droppiewater.nl is al jaren dé website van de Nederlandse waterschappen. Het bekende stripfiguurtje Droppie Water nodigt kinderen in het basisonderwijs uit om kennis te maken met alles rondom water.

Naar Droppie Water

Watertoppers

In het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen gaan de leerlingen de strijd aan met het water: ze bouwen dijken, slepen met zandzakken en draaien aan een vijzel. Ze worden opgeleid tot echte Watertoppers!Deze module voor groep 4 tot en met groep 6 maakt onderdeel uit van het educatieprogramma Droge Voeten in Noord-Holland waarin kinderen door ontdekken en doen leren over water.

Naar Watertoppers