Kijk je ogen uit in de 400-jarige Purmer

Op 25 juni is de open dag van de Purmer en dan is ook ons historische gemaal Purmer Noord te bezoeken. Eindelijk eens binnenkijken bij dat 145 jaar oude gemaal dat eerst met stoom, toen met diesel en nu elektrisch een deel van de Purmer droog houdt.  

Tijdens de 'Open Purmer' zijn tussen 10.00 en 16.00 uur 30 bedrijven, tuinen en woonhuizen in en rond de Purmer gratis te bezoeken. Op al deze plekken is iets bijzonders te zien en kan er zo kennis worden gemaakt met de polder. Van oldtimer tractoren op een boerenerf tot verrassende tuinen, een melkveebedrijf, levende muziek, architectonische verrassingen, de boswachterij, het oorlogsverleden, oude boomgaarden en nog veel meer. 

Foto van het gemaal Purmer-Noord

Gemaal aan de Purmerdijk

Ook ons gemaal Purmer Noord aan de Purmerdijk E5 is voor deze bijzondere dag geopend voor publiek. Onze medewerkers geven tekst en uitleg over de werking van dit historische gemaal. Ook is er met oude kaarten en historische foto's een kleine tentoonstelling ingericht. En de werking van een noodpomp, voor als er wateroverlast is, wordt voor de gelegenheid toegelicht. Voor de liefhebber wordt er koffie, thee en appelsap geschonken. 

Bezoek de Open Purmer op de fiets

De beste manier om de Open dag te bezoeken is op de fiets. Wie toch met de auto komt, moet even kijken bij welke adressen geparkeerd kan worden. De plattegrond is is onderaan deze pagina te downloaden en is ook verkrijgbaar bij bijvoorbeeld de VVV’s in de regio of op te pikken bij gemaal Purmer Noord. Op deze kaart is aangegeven waar de deelnemers te vinden zijn, of er iets te eten of drinken is en of er gelegenheid is om gebruik te maken van het toilet.

Ter ere van het 400-jarig bestaan van de Purmer wordt van alles georganiseerd. Kijk op de Purmer 400 Tuinen Challenge, voor onze bijdragen op: www.hhnk.nl/purmer-400-jaar  en op Stichting Purmer 400 jaar voor alle informatie.