Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee sluit definitief de deuren. Sinds de opening in 2014 heeft het informatiecentrum meer dan 150.000 bezoekers ontvangen. Op 25 oktober namen we met de gezichten van het informatiecentrum, Tonny Veerman, Dorien Partiman en Elma Verhoef, afscheid. Met veel enthousiasme ontvingen zij de vele duizenden lokale, regionale en (inter)nationale bezoekers en vertelden over de bijzondere kustversterking tussen Petten en Camperduin.

Het Informatiecentrum Kust opende in april 2014 de deuren voor publiek. Aanleiding was het kustversterkingsproject Kust op Kracht: versterking van de kust met zand tussen Petten en Camperduin. Bezoekers konden via de interactieve tentoonstelling Zand tegen Zee kennis nemen van het project en het verloop ervan.

Het informatiecentrum is na afronding van het project nog enkele jaren open gebleven. In de vernieuwde tentoonstelling lag het accent op de ontwikkeling van het nieuw ontstane landschap: de Hondsbossche Duinen. Inmiddels hebben velen het nieuwe brede strand en de prachtige fiets- en wandelpaden ontdekt en is het moment gekomen om de deuren te sluiten. Tot er een nieuwe bestemming is gevonden voor het gebouw maakt de Stichting Surftherapie er gebruik van om hun goede werk te doen.