Actueel

Actueel

Eind september 2019 is de dijkversterking Den Oever opgeleverd. Op deze nieuwspagina staat de berichtgeving van de start van het project tot en met de oplevering van de dijkversterking. 

 • Werkzaamheden en afsluiting Coupure voor auto's van 2 tot en met 13 december 2019

  (21-11-2019)

  Zoals u weet zijn de werkzaamheden van de dijkversterking afgerond. Bij de bouw van de coupure zijn er op de vloer van de coupure kunststof platen geplaatst. Nu de coupure in gebruik is, blijkt dat er aanvullende werkzaamheden noodzakelijk zijn aan de vloerplaten van de coupure. Deze waren tijdens de uitvoering niet voorzien. De vloerplaten moeten tijdelijk afgevoerd worden en elders worden aangepast. Hierdoor is de coupure van maandag 2 december tot en met vrijdag 13 december niet toegankelijk voor autoverkeer.  

 • Kinderen en spectaculaire acts zetten DIJK in het LICHT

  (27-09-2019)

  Donderdag 26 september was het feest in Den Oever. Speciaal ter afronding van de dijkversterking werd de 'DIJK in het LICHT' gezet voor én door de inwoners van Den Oever. Twee jaar werken door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Van Oord aan de 900 meter lange Havendijk is afgerond, Den Oever is weer veilig voor de toekomst. De dijkversterking was onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma.

 • Project gereed!

  (28-08-2019)

  We zijn klaar. De havendijk in Den Oever heeft een ware metamorfose ondergaan. Van een groene dijk naar een betonnen dijk met een speciaal op maat gemaakte getrapte bekleding, een tribune.