Actueel

Actueel

Woont u in Den Oever of bent u op een andere manier betrokken bij dit gebied? Via deze nieuwspagina blijft u op de hoogte van actuele ontwikkelingen rondom de dijkversterking. Wilt u in het vervolg onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan aan via deze link.

 • Beleef de DIJK in het LICHT

  (28-08-2019)

  Donderdagavond 26 september van 19.30 tot 22.00 uur geven we de dijk weer terug aan Den Oever. Dit bijzondere moment vieren wij graag samen met iedereen uit Den Oever. Vooral om u allemaal te bedanken voor het begrip en medewerking tijdens de uitvoering, maar ook om te laten zien wat er allemaal op en rond de dijk mogelijk is.

 • Project gereed!

  (28-08-2019)

  We zijn klaar. De havendijk in Den Oever heeft een ware metamorfose ondergaan. Van een groene dijk naar een betonnen dijk met een speciaal op maat gemaakte getrapte bekleding, een tribune.

 • Stem op de top 3! Welke naam krijgt de brug over de coupure?

  (03-07-2019)

  Op 13 februari 2019 is de brug over de coupure in Den Oever geplaatst. Op 26 september 2019, tijdens DIJK in het LICHT, levert het hoogheemraadschap het project feestelijk op en geven we de dijk terug aan de inwoners van Den Oever.

  Verkiezing
  De brug is een nieuw element van de coupure en een wens van veel mensen uit het dorp. Op dit moment heeft de brug nog geen naam en daarom konden de afgelopen weken ideeën voor de nieuwe naam ingezonden worden. We hebben bijna 50 inzendingen ontvangen.

 • Laatste rondleiding

  (03-07-2019)

  Dinsdagmiddag 25 juni vond de laatste rondleiding langs de dijkversterking plaats. In totaal zijn de afgelopen jaren meer dan 400 belangstellenden rondgeleid.

  Vertrek projectmedewerkers uit Den Oever

  Tot 1 augustus 2019 zijn het hoogheemraadschap en Van Oord (op werkdagen tot 16.00 uur) nog aanwezig in het projectkantoor. Na 1 augustus verlaten beide organisaties het kantoor.

  Contactgegevens vanaf 1 augustus 2019:

  Telefoon:           072 582 8282

  Website:            www.hhnk.nl
  Hoofdkantoor:    Stationsplein 136, 1703 WC Heerhugowaard (geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en tijdens openbare vergaderingen)

 • Laatste afrondende werkzaamheden

  (03-07-2019)

  De laatste werkzaamheden vinden plaats aan het eerste stuk van de weg naar het haventerrein. Het betreft het plaatsen van de getrapte bekleding, het zetten van de basalten voormetselingsmuur en asfalterings- en bestratingswerkzaamheden.

  Om de werkzaamheden aan dit deel van de weg veilig uit te voeren, is de entree naar het haventerrein van maandag 1 tot en met donderdag 4 juli en van 8 juli tot en met  11 juli voor al het verkeer afgesloten. Het verkeer naar de haven wordt omgeleid via de Oostkade over het terrein van Sandfirden. In het weekend en tijdens het Vistival is de weg weer open. Woensdag 24 juli is de Havenweg tussen 18.00 en 24.00 uur volledig afgesloten om de laatste asfaltlaag aan te brengen.

 • Bedankt en tot ziens Den Oever, we gaan jullie missen

  (03-07-2019)

  Loes van der Laan en Ria Gouwens, omgevingsmanagers van respectievelijk Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en aannemer Van Oord, bezig met de dijkversterking in Den Oever voor de laatste keer aan het woord in deze nieuwsbrief.

  "Dit is ons eerste duo-interview, en dat voor de laatste nieuwsbrief", roepen Ria en Loes lachend in koor, als ze poseren voor de lens van de projectfotograaf Jan Wessels voor het projectkantoor aan de Voorstraat 20 in Den Oever. "We zijn het er absoluut over eens dat we de mensen en het uitzicht vanaf de dijk in Den Oever gaan missen."

 • Nog één rondleiding om de dijkversterking van dichtbij te beleven

  (05-04-2019)

  Deze zomer is het project klaar. Er is nog 1 mogelijkheid om de werkzaamheden aan de dijk van dichtbij te beleven! Dinsdag 14 mei is de laatste rondleiding over het werkterrein. Loes van der Laan (omgevingsmanager HHNK) leidt u graag rond en vertelt u meer over de werkzaamheden. Aanmelden kan via de website. 

 • Dronebeelden

  (28-03-2019)

  Inmiddels zijn de werkzaamheden halverwege en willen wij het resultaat graag laten zien. Kijk hier voor de link naar de filmopname met een drone.

 • Werkzaamheden deelgebied F van start

  (28-03-2019)

  Van april 2019 tot en met juli 2019 wordt het laatste deel van de dijkversterking gerealiseerd. Het gaat om het deelgebied vanaf het kruispunt tot aan Jacht- en Scheepstimmerbedrijf Schrier. De werkzaamheden voert aannemer Van Oord uit in fases (Stap 1, 2 en 3).

 • Prijsvraag: bedenk een naam voor de voetgangersbrug over de coupure

  (28-03-2019)

  Op 13 februari 2019 is de voetgangersbrug over de coupure geplaatst.  Houdt de berichten op de website in de gaten. Eind september 2019 wordt het project feestelijk opgeleverd en zal de dijk worden teruggeven aan de inwoners van Den Oever. Met een prijsvraag dagen we iedereen uit om mee te denken over een naam voor de voetgangersbrug over de coupure.

 • Jan Wessels is met camera aan de Havendijk in Den Oever vastgegroeid

  (15-03-2019)

  In Den Oever is een grote operatie gaande: de versterking van de Havendijk. Jan Wessels legt iedere verandering in het proces met zijn camera vast. Een impressie uit zijn album.

  Den Oever De Havendijk in Den Oever, Jan Wessels (70) is er zo’n beetje mee getrouwd geraakt. Duizenden keren heeft hij die dijk en alles wat er omheen beweegt de afgelopen anderhalf jaar voor zijn lens gehad.

 • Met een big smile naar Den Oever

  (06-03-2019)

  Lichamelijk slijtage door het steenzetten? Johan van Dijk (56), geboren in Den Oever, lacht de tanden van zijn nieuwe gebit bloot (’sorry, ik praat nog een beetje ongemakkelijk, het zit er nog maar net in’) en loopt het talud af.

  Binnen twee tellen staat-ie op zijn handen en blijft heel soepel even staan. Is het kind in hem, legt-ie zijn speelsheid uit als hij weer op zijn voeten staat. En natuurlijk, hij heeft een sterke rug door het werken met basalt. Dat helpt mee. Even later wijst hij naar de spuisluizen op de Afsluitdijk waar hij als kind een keer vanaf dook nadat hij zichzelf in de haven had leren zwemmen. De vuurtoren van Den Oever, ook zo’n mooie speelplek. Daar klauterde hij vroeger in. Niet via de trap maar zich optrekkend aan de spijlen langs de buitenkant. Met veertig kilometer per uur uit een rijdende auto springen, dat soort fratsen deed-ie later. Tegenwoordig vliegt hij door het luchtruim met een paramotor op zijn rug. 

 • Laatste kans om de werkzaamheden te bekijken

  (27-02-2019)

  Ruim 1,5 jaar geleden is Van Oord-Hakkers in opdracht van HHNK gestart met de versterking van de Havendijk in Den Oever. In 2019 ronden we de werkzaamheden af en wordt de dijk weer teruggegeven aan Den Oever. Ruim de helft van het werk aan de dijkversterking is klaar. Zo is onder andere de vernieuwde Vissershaven in gebruik genomen, de coupure gereed, een groot deel van de unieke getrapte bekleding aangebracht en de brug over de coupure gehesen.

  We bieden iedereen nog een laatste kans, om onder begeleiding van omgevingsmanager Loes van der Laan, de versterking van de Havendijk in Den Oever te bekijken, zolang het werk nog gaande is.

 • Brug over de coupure succesvol geplaatst

  (13-02-2019)

  Woensdag 13 februari werd de brug over de coupure gehesen. Bestuurder Kees Stam van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) opende de brug samen met twee kinderen, Mike en Collin, van basisscholen 't Span en de Branding. De brug verbindt de ene kant van de dijk met de andere waardoor een langgekoesterde wens van de omgeving in vervulling is gegaan: vanaf het voorjaar een doorlopend wandelpad over de dijk. Een generale was niet nodig, de brug werd in een keer goed geplaatst. Het pad wordt daarnaast voor het onderhoud van de dijk gebruikt.

 • Storm en springtij; coupure gesloten

  (08-01-2019)
 • Een leuke activiteit tijdens de kerstvakantie

  (10-12-2018)

  Benieuwd naar welke werkzaamheden wanneer en waarom precies gebeuren aan de Havendijk?

 • Terugblik inloopmiddag en rondleiding 30 oktober

  (10-12-2018)

  Dinsdag 30 oktober was er een drukbezochte inloopmiddag om bewoners te informeren over de werkzaamheden van deelgebied G en H.

 • Mijlpaal brug over de coupure: een tipje van de sluier

  (10-12-2018)

  We verklappen nog niet alles!

 • Oefenen sluiten coupuredeuren

  (10-12-2018)

  U heeft het ongetwijfeld al gezien: de nieuwe coupure is gereed.

 • Kerstperiode en bereikbaarheid

  (10-12-2018)

  Tijdens de kerstperiode wordt er niet gewerkt aan de dijkversterking in Den Oever.

 • Werkzaamheden: uitvoering en planning

  (10-12-2018)

  In dit artikel leest u wat de werkzaamheden in de komende periode zijn.

 • Aanspreekpunt voor Havendijk C

  (10-12-2018)

  Heeft u vragen of opmerkingen over de uitvoering van de werkzaamheden aan Havendijk C?

 • Flora en fauna tijdens de wintermaanden

  (10-12-2018)

  Na een lange winterse rustperiode worden vleermuizen tussen eind februari en half maart weer actief. Als ze wakker worden, begint hun migratieperiode

 • Negende Nationaal Deltacongres 2018

  (02-11-2018)

  Donderdag 1 november vond het Nationaal Deltacongres plaats in de IJsselhallen in Zwolle.

 • Inloopavond en rondleiding

  (26-10-2018)

  Inloopavond

  Aankomende dinsdag 30 oktober is er in Den Oever van 15.00-19.00 uur een inloopmoment over de werkzaamheden voor de dijkversterking aan onder andere de kruising aan het begin van het Haventerrein, een belangrijke verkeersader richting de haven. Bewoners en ondernemers krijgen hier meer informatie over de omleiding die 5 november ingaat.

  Rondleiding

  De uitvoering van het werk verloopt volgens planning. Volgend jaar worden de werkzaamheden afgerond. De werkzaamheden van dichtbij ervaren? Graag nodigen we je uit voor een rondleiding op dinsdag 30 oktober om 16.00 uur. Aanmelden kan via m.ros@hhnk.nl

 • Uitvoering werkzaamheden Havendijk B

  (17-10-2018)

  Wellicht heeft u het al gelezen in het bouwnieuws van Van Oord en heeft u het al gemerkt; medio oktober gaan de werkzaamheden in Havendijk B van start.  De werkzaamheden zijn onderverdeeld in tweedeelgebieden H2-H3 (blauwe arcering = deelgebied H2 en rode arcering =deelgebied H3).

 • Minder hinder door gecombineerde dijkversterking

  (17-10-2018)

  Bij de werkzaamheden aan de dijk wordt ook een klein deel van de versterking van de Afsluitdijk meegenomen, direct ten westen van de draaibrug bij Den Oever.

 • Openbare verlichting

  (17-10-2018)

  Er komen vanuit de omgeving diverse meldingen binnen over de openbare verlichting op het haventerrein en binnendijks bij de Zeestraat en Havenstraat. De binnendijkse storing is inderdaad veroorzaakt door onze werkzaamheden.

 • Informatie bijeenkomst deelgebied G en H

  (17-10-2018)

  Het project gaat een volgende fase in. Met de afronding van de Vissershaven verplaatst het werk zich naar bij het kruispunt, de toegangsweg naar de Oostkade en het fietspad naar de Afsluitdijk. Dit heeft gevolgen voor veel bewoners en bedrijven in Den Oever, aangezien u veel gebruik maakt van het kruispunt. De haven en het dorp blijven bereikbaar, maar via andere routes. Graag informeren wij u hier persoonlijk over. 

 • Nieuwe coupure

  (15-10-2018)

  De komende periode gaat de aannemer afrondende werkzaamheden en testen uitvoeren in de coupure, waardoor deze op 24 en 31 oktober en 12 november afgesloten is voor alle verkeer. Aan het eind van dit jaar of begin 2019 wordt de loopbrug over de coupuregeplaatst.

 • Beleef tijdens een speurtocht de dijkversterking in Den Oever!

  (12-10-2018)

  Benieuwd naar wanneer, wat, waarom precies gebeurt aan de Havendijk? Loop dan de foto- of coordinatenspeurtocht . Een coordinatenspeurtocht is een schatzoekspel voor alle leeftijden, gebruik makend van GPS-ontvangers. Je navigeert tijdens het spel naar een specifieke set van GPS coördinaten en doet dan een poging de schat te vinden die op die locatie is verstopt. Op deze manier kom je op een interactieve manier alles te weten over de dijkversterking in Den Oever. Je kunt de speurtochten hieronder downloaden of ophalen in het informatiecentrum. Wil je nog meer beleven? Bekijk dan bijvoorbeeld de foto expositie van Jan Wessels in het informatiecentrum, de viewer op het haventerrein of boek een rondleiding langs de dijkversterking (aanmelden via m.ros@hhnk.nl).

 • Vakdag getrapte bekleding

  (09-10-2018)

  Zoals u ziet en ervaart is de realisatie aan de getrapte bekleding in  volle gang. De getrapte bekleding – waar veel onderzoek voor heeft   plaatsgevonden -  is speciaal voor Den Oever ontwikkeld. Deze oplossing kan in de toekomst ook op andere plekken worden toegepast. Daarom deelden we onze kennis en ervaringen tijdens een vakdag op 16 oktober jl.                                        

 • De weg langs de visafslag is weer open!

  (09-10-2018)

  De werkzaamheden aan de weg langs de visafslag (deelgebied E1) zijn zo goed als gereed en sinds 24 september is de weg weer open voor al het doorgaande verkeer.

 • Werkzaamheden aan deelgebied E2

  (09-10-2018)

  Er wordt momenteel volop gewerkt  aan de nieuwe havendijk tussen restaurant Basalt en scheepstimmerbedrijf Schrier.

 • Experience

  (09-10-2018)

  Benieuwd naar wanneer, wat, waarom precies gebeurt aan de Havendijk?

  Breng dan eens een bezoek aan het informatiecentrum en beleef daar de experience. Bekijk bijvoorbeeld de viewer of de foto expositie van Jan Wessels. Sinds juli jl. exposeert Jan foto's van 'dijkversterkingswerk Den Oever'. Hij volgt sinds de start realisatie de werkzaamheden op de voet en heeft alle mijlpalen en bijzondere activiteiten vastgelegd. De nieuwe foto's zijn vanaf 24 oktober op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur te bekijken.

  Vanaf 17 oktober is het tevens mogelijk een fotospeurtocht of puzzelroute te lopen langs de dijkversterking. Kijk hier voor meer informatie.

 • Bezoek RSG Wiringherlant

  (09-10-2018)

  De Week van ons water is van start!

  Van 17 tot 24 oktober 2018 worden er weer tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd door heel Nederland, die antwoord geven op vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Wat moet ik doen bij overstroming?

  Als aftrap ontvingen wij woensdag in Den Oever 40 leerlingen van rsg Wiringherlant. Zij krijgen een presentatie en rondleiding over de versterking van de Havendijk en gaan zelf aan de slag met zandsuppleties, dijken bouwen in de golfbak en het aanleggen van de dijk in de getijdestroom.

  Wil je ook in de Week van ons water duiken? Kijk dan op https://www.onswater.nl/weekvanonswater waar je ons water nog meer kunt beleven.

 • Flora- en Visserijdagen

  (17-08-2018)

  De Flora en Visserijdagen worden dit jaar van vrijdag 24 tot en met maandag 27 augustus gehouden. Een belangrijk evenement voor het dorp en het werk aan de dijkversterking ligt dan ook stil. Wij zijn tenslotte te gast in Den Oever en vinden het belangrijk dat er voldoende ruimte is voor de festiviteiten en dragen als hoogheemraadschap en aannemer graag ons steentje daar aan bij.

 • Coupure

  (17-08-2018)

  De coupure –een belangrijk onderdeel van de dijkversterking- is volledig vernieuwd. Woensdag 18 juli zijn de deuren geplaatst. De nieuwe deuren wegen maar liefst 2.200 kilo per stuk, zijn 4 meter hoog en 2,4 meter breed; daardoor was zowel het vervoer als het plaatsen een precisieklus. 

 • Getrapte bekleding

  (17-08-2018)

  U hebt het vast al gemerkt; de realisatie voor de getrapte bekleding in de vissershaven is in volle gang.

 • Werkzaamheden werkgebied C (dijk vanaf coupure tot aan de Dokweg)

  (17-08-2018)

  Na de Flora & Visserijdagen start de aannemer met de werkzaamheden van dit gebied.

 • 17 oktober; wisseling foto's dijkversterking

  (17-08-2018)

  Sinds juli jl. exposeert fotograaf Jan Wessels in het informatiecentrum foto's van 'dijkversterkingswerk Den Oever'.

 • Deuren geplaatst in nieuwe coupure dijk Den Oever

  (23-07-2018)

  De coupure – een van de belangrijkste onderdelen van de dijkversterking in Den Oever -  wordt volledig vernieuwd. Woensdag 18 juli zijn de deuren geplaatst.

 • Inloopbijeenkomst werkzaamheden werkgebied C (dijk vanaf coupure tot aan de Dokweg)

  (10-07-2018)

  Na de Flora & Visserijdagen van dit jaar start de aannemer met de werkzaamheden van dit gebied.

 • Dinsdag 17 juli opening expositie foto's dijkversterking

  (10-07-2018)

  Vanaf dinsdag 17 juli - 15.00 uur - exposeert fotograaf Jan Wessels in het informatiecentrum 
  met zijn fototentoonstelling 'dijkversterkingswerk Den Oever'.

 • Rondleiding

  (10-07-2018)

  De maandelijkse rondleiding van het project van dinsdag 10 juli is verplaatst naar dinsdag 17 juli.

 • De Vissershaven is weer in gebruik

  (10-07-2018)

  De werkzaamheden aan de Vissershaven zijn voorspoedig verlopen en zo goed als gereed.

 • Bouwvak 2018

  (20-06-2018)

  De aannemerscombinatie Van Oord – Hakkers gaat tijdens de zomermaanden juli en augustus niet met het gebruikelijke bouwverlof (bouwvak).

 • Inloopbijeenkomsten: start uitvoering werkgebied C

  (14-06-2018)

  De inloopbijeenkomsten voor de start van de uitvoering van werkgebied C zijn gepland. Op dinsdag 17 juli en dinsdag 14 augustus van 15.00-19.00 uur bent u van harte welkom op het projectkantoor (Voorstraat 20, Den Oever). De koffie staat klaar!

 • Actueel bouwnieuws Van Oord

  (13-06-2018)

  Een update over de bouwwerkzaamheden leest u in onderstaande pdf.

 • Interview met Sander van Rijswijk

  (13-06-2018)

  Interview met Sander van Rijswijk (van het bouwpanel) uit Den Oever.

 • De visafslag het middelpunt van de haven

  (30-05-2018)

  De visafslag vormt het middelpunt van de haven.

 • Getrapte bekleding

  (30-05-2018)

  Waar aan de dorpszijde de bekleding van de nieuwe havendijk wordt bekleed met gras, wordt aan de zeezijde de dijk uitgevoerd met een zogenoemde “getrapte bekleding”.

 • Planning

  (30-05-2018)

  Op 24 mei 2018 is het laatste beton van de betonnen deksloof gestort. De uitbreiding van de kade van de vissershaven is hiermee een feit.

 • Oude en nieuwe coupure

  (30-05-2018)

  Tijdens de sloop van de oude coupure is de peilschaal, die aan de binnenkant van de oude deur bevestigd zat, behouden gebleven.

   

 • Graffitiworkshop en veiligheidsles bij de coupure in Den Oever

  (23-04-2018)

  Op maandag 23 april hebben 29 leerlingen uit drie klassen van basisschool De Branding in Den Oever een graffitiworkshop gehad, met als doel een deel van de omheining bij de bouwkuip te verfraaien.

 • Coupure: Oud en Nieuw

  (19-04-2018)
  Sloop van de coupure

  Een gedeelte van de oude deuren van de coupure is binnenkort te bezichtigen in ons informatiecentrum.

 • Monitoren draagvlak omgeving middels enquête

  (18-04-2018)

  De aannemerscombinatie Van Oord – Hakkers meet tijdens de werkzaamheden het draagvlak in de omgeving.

 • Een kijkje achter de bouwkuip van de coupure!

  (17-04-2018)
  Foto: Jan Wessels

  Wij merken dat er veel belangstelling is vanuit de omgeving daarom geven wij u graag op deze veilige manier een kijkje in de bouwkuip van de coupure, wat doen wij daar en wanneer is de nieuwe coupure te bewonderen!

 • Dompel je onder in de Week van Ons Water

  (17-04-2018)

  Twee keer per jaar wordt er een landelijke Week van Ons Water georganiseerd. Ook dit jaar doet Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier weer mee.

 • Meewerken aan veiligheid

  (11-04-2018)

  Voor uw en onze veiligheid vragen wij u om de genomen verkeersborden en maatregelen te respecteren en instructies van de verkeersbegeleiders en ons personeel op te volgen. Zie onderstaande PDF.

 • Terugkoppeling rondleiding 13 februari

  (27-02-2018)

  Op dinsdag 13 februari gaf omgevingsmanager Loes van der Laan samen met omgevingsmanager van de aannemer Ria Gouwens de eerste rondleiding langs het bouwterrein. Vijf geïnteresseerden hebben de rondleiding gevolgd. De volgende rondleiding is op 13 maart en er zijn nog plaatsen beschikbaar! Wilt u zich opgeven voor de volgende rondleiding? Klik dan hier.

 • Volg @Loes_op_de_dijk!

  (27-02-2018)

  De laatste stand van zaken van het project kunt u volgen via Instagram op het account van Omgevingsmanager Loes van der Laan, @Loes_op_de_dijk. Foto's delen kan met hashtag #dijkdenoever.

 • Van start in werkgebied A2, nabij de Visafslag

  (27-02-2018)

  Op 1 februari 2018 zijn we gestart in werkgebied A2, dit is de kade nabij de Visafslag. Net als de kade aan de overkant bij het Havenkantoor wordt hier het haventerrein uitgebreid richting de haven. De damwanden worden een aantal meter voor de bestaande damwand aangebracht, zodat het haventerrein wordt uitgebreid. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan de kade van de Vissershaven in mei 2018 gereed.

 • Terugkoppeling informatieavond 19 januari 2018

  (27-02-2018)

  Op vrijdagavond 19 januari 2018 stonden de deuren van het projectkantoor aan de Voorstraat 20 open voor de tweede informatieavond georganiseerd door Van Oord. Ongeveer dertig bewoners en/of geïnteresseerden zijn bij ons langs geweest.

 • Stormen in januari

  (27-02-2018)

  Op 3 januari was de eerste storm in 2018 een feit, hoog water en een flinke westerstorm zorgden ervoor dat het water op de Havenkade stond en de coupure werd gesloten. Terwijl de meeste medewerkers nog genoten van een welverdiend bouwverlof, moesten de nog aanwezige medewerkers de materialen afvoeren en op een veilige hoogte neerzetten.

 • Uitkomst test fluïdatie

  (27-02-2018)

  De uitgevoerde test, het dynamisch installeren van een damwandplank met en zonder fluїdatie in de Vissershaven, heeft waardevolle informatie opgeleverd. De vergaarde informatie heeft aangetoond dat fluïderen gunstiger is dan voorboren. Uit de metingen blijkt dat fluїdatie bovendien resulteert in veel minder trillingen. Op deze manier verminderen we de hinder voor u als omgeving.

 • "De kleuters staan onder water!!" – Gastles op basisschool OBS 't Span

  (19-01-2018)

  Op donderdagochtend 18 januari 2018, tijdens de stilte voor de storm, gaven de omgevingsmanagers van project Dijkversterking Den Oever Loes van der Laan (HHNK) en Ria Gouwens (Van Oord) een gastles op basisschool OBS 't Span. Vanuit project Dijkversterking Den Oever benaderen we de scholen in de omgeving voor een gastles Waterveiligheid. Ook nodigen we de scholen later in het jaar uit om tijdens de uitvoering te komen kijken op het werk.

 • Kerstperiode en bereikbaarheid

  (20-12-2017)

  Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2018!

  Tijdens de kerstperiode wordt er niet gewerkt. Het informatiecentrum aan de Voorstraat is van 25 december tot en met 5 januari gesloten. Maandag 8 zijn wij weer geopend.

 • Update werkzaamheden Binnenteen

  (20-12-2017)

  Aannemer Van Oord is vanaf 12 december bezig met de buitenzijde/kruin van de dijk. Hierdoor was de weg een paar dagen gestremd. Vanaf vrijdag 15 december is de weg weer open en is de aannemer verder gegaan met het aanbrengen van de damwanden in de richting van de Coupure. De planning en het streven van Van Oord is om dit jaar klaar te zijn met het drukken van de damwanden.

 • Informatieavond A2 Vissershaven, D Coupure en E1 (getrapte bekleding Havendijk A)

  (20-12-2017)

  Vrijdag 19 januari 2018 van 19.00 tot 21.00 uur organiseert aannemer Van Oord een informatieavond over de aankomende werkzaamheden aan de Vissershaven, Coupure en Havendijk A.

 • Actueel bouwnieuws Van Oord - Coupure vanaf 5 maart 2018 afgesloten

  (14-12-2017)

  In dit vaste bericht leest u het actuele bouwnieuws van aannemer Van Oord. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de omgevingsmanager van Van Oord.

 • Werkzaamheden A1 Vissershaven lopen uit

  (04-12-2017)

  De werkzaamheden in deelgebied A1 lopen helaas niet volgens planning. De aannemer is onverwachts obstakels in de ondergrond tegen gekomen waardoor de ankers, die worden ingebracht om de damwandplanken op hun plaats te houden, niet konden worden ingebracht. De aannemer heeft de ankers ondertussen met gebruik van een andere boorstelling op hun plaats gekregen.

 • Ria Gouwens nieuwe omgevingsmanager Van Oord

  (17-11-2017)

  Misschien heeft u al haar al gezien. Ria Gouwens is de nieuwe omgevingsmanager van Van Oord voor het project Havendijk Den Oever, zij volgt Robbie van Caem op. Na een inwerkperiode pakt zij per 1 december 2017 het stokje van Robbie van Caem over. Ria werkt sinds 1990 bij Van Oord waarvan de laatste 10 jaar als omgevingsmanager. We stelden Ria een aantal vragen:

 • Herstart werkzaamheden binnenteen

  (17-11-2017)

  De oplettende voorbijganger zal gezien hebben dat de werkzaamheden aan de binnenteen ter hoogte van voormalig hotel/restaurant De Haan even hebben stilgelegen. Het drukken van de damwanden ging vooralsnog voorspoedig echter toen op 30 oktober 2017 gestart werd met het drukken met de “Silent Piler” bleek al snel dat de damwandenplanken niet op diepte kwamen.

 • Historisch sluisklepje in informatiecentrum

  (17-11-2017)

  U heeft het misschien al gezien. Ondertussen is de tentoonstelling in het informatie aangevuld met het historische keerklepje van het keersluisje dat in april door archeologen uit de dijk is gehaald. De klep is na de opgraving met de archeologen meegegaan. Zij hebben de klep geconserveerd zodat hij niet verder zal vergaan en bewaard blijft. In ons informatiecentrum heeft hij een mooi plaatsje gekregen. Ook zijn er een aantal stenen van het oude sluisje in het informatiecentrum te zien.

 • Den Oever veilig tijdens stormseizoen

  (17-11-2017)

  In het stormseizoen, dat loopt van 15 oktober tot en met 15 april, kan bij een storm het zeewater extra hoog opstuwen tegen de Havendijk in Den Oever. Met extra maatregelen werkt aannemer Van Oord, in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, veilig door aan de dijkversterking. Het werk aan een dijk in het stormseizoen is niet vanzelfsprekend. Extra veiligheidsmaatregelen maken dit mogelijk.

 • Proef inbrengen van damwanden met fluïderen

  (20-10-2017)

  Volgende week start de aannemer een proef met een andere techniek voor het inbrengen van damwanden. Deze methode heet fluïderen. De aannemer wil kijken of deze, nog relatief nieuwe methode, nog beter is voor de stabiliteit van de dijk en minder trillingen geeft dan drukken of intrillen van damwanden.

 • Stewards altijd aanspreekbaar

  (06-10-2017)
  stewards

  Aannemer van Oord zet op dit project twee stewards in als laagdrempelig aanspreekpunt voor de omgeving. In dit bericht stellen zij zichzelf kort aan u voor.

 • Start aanbrengen damwanden

  (06-10-2017)

  Op woensdag 4 oktober heeft de aannemer de eerste damwand, met een lengte van 13,50 m, de grond in getrild vanaf het heischip de ms Adriaan. Dit schip heeft een lengte van 50 meter lang en is ruim 11 meter breed. Op het dek van het schip staat een 100 tons draadkraan (Sennebogen 6100 HD). Deze kraan is geschikt voor zwaarder hef-, hijs-, tril- en funderingswerk. De damwanden worden de grond in getrild met een trilblok type 2350 VM. Dit blok heeft een eigen gewicht van ruim 17 ton en een slagkracht van 2900 kN. Aan deze draadkraan zit het trilblok (PVE 2350VM) vast. Deze kracht staat ongeveer gelijk aan 3000 mensen die tegelijk op de damwand springen.

 • Tongvarens verplaatst

  (06-10-2017)

  Tijdens vooronderzoek heeft de aannemer de (voorheen) beschermde plantsoort ‘tongvaren’ aangetroffen in het projectgebied. Deze varen groeit tussen de basaltblokken van de havendijk. Omdat deze basaltbekleding verwijderd wordt voor de uitvoering van het project, zijn de aangetroffen tongvarens verplaatst. Dit heeft een ecoloog in samenwerking met ervaren steenzetters gedaan. Hierbij is een methode gekozen die de tongvarens zo min mogelijk aantast. De basaltblokken zijn voorzichtig uitgenomen waardoor de tongvarens met wortels en de grond waar ze in zitten uit de dijk verwijderd konden worden. Hierna is de dijkbekleding hersteld.

  De tongvarens zijn binnen het projectgebied teruggeplaatst op een door de ecoloog aangewezen plaats waar ze een zo hoog mogelijke overlevingskans hebben.

 • Nieuwsbrief start werkzaamheden Vissershaven en binnenteen huis aan huis verspreid

  (06-10-2017)

  Maandag 2 oktober is aannemer Van Oord gestart met de werkzaamheden aan de Vissershaven en een deel van de binnenteen. In de nieuwsbrief, die wij voor één keer huis aan huis in Den Oever hebben verspreid, leest u alles over de werkzaamheden en de planning.

 • Hoog water en harde wind

  (06-10-2017)

  Door hoog water en harde wind heeft de aannemer woensdagmiddag 4 en donderdag 5 oktober niet in de Vissershaven kunnen werken. U kunt zich voorstellen dat het met deze weersomstandigheden niet veilig is om te werken. De werkzaamheden zijn ondertussen hervat.

 • 2 oktober start werkzaamheden Vissershaven en binnenteen

  (28-09-2017)

  Maandag 2 oktober start aannemer Van Oord met de werkzaamheden aan de Vissershaven en een deel van de binnenteen. In de nieuwsbrief, die wij voor één keer huis aan huis hebben verspreid, leest u alles over de werkzaamheden en de planning.

 • 21 en 22 september onderzoek op/bij de dijk

  (20-09-2017)

  De komende dagen doet de aannemer twee onderzoeken op/bij de dijk. De eerste is grondonderzoek op de Havendam in de vissershaven. De tweede detectiewerkzaamheden naar niet gesprongen explosieven.

 • Winnaars bioscoopbonnen

  (05-09-2017)

  Tijdens de opening van het informatiecentrum hebben veel kinderen prachtige vissen geknutseld en daarmee ook kans gemaakt op een bioscoopbon. De vis van Milou Pultrum en Juul van de Salm vonden wij het allermooiste. Milou en Juul, gefeliciteerd met de prijs! De bioscoopbonnen komen jullie kant op.

 • Paneel over sluisdeurtje op de dijk

  (05-09-2017)

  In april is de historische sluis die in de dijk aanwezig was 'vrijgegraven'. De zogeheten keersluis dateert uit het einde van de 17e eeuw en was bijzonder goed bewaard gebleven. Nabij de plaats van de opgraving hebben we een paneel geplaatst met tekst en uitleg over het keersluisje. Zodra het sluisdeurtje goed is geconserveerd door de archeoloog stellen we het deurtje in ons informatiecentrum tentoon.

 • 15 september informatieavond

  (05-09-2017)

  Begin oktober starten de werkzaamheden aan de binnenteen van de dijk, ter hoogte van de Oeverdijk – Beursdijk – Voorstraat (tot aan de coupure) en aan de Vissershaven. Om u te informeren over de werkzaamheden en wat u kunt verwachten aan eventuele hinder en omleidingsroutes, organiseert de aannemer een informatieavond.

 • Informatiecentrum open!

  (29-08-2017)

  Maandag 28 augustus openden we samen met Van Oord Nederland het informatiecentrum Dijkversterking Den Oever. Hoogheemraad Kees Stam scheurde onder het oog van betrokkenen en belangstellenden het papier van de deuren en de ramen waarna binnen de viewer met 3D beelden werd onthuld.

 • Flora en Visserijdagen

  (24-08-2017)

  Maandag 28 augustus, tijdens de Flora en Visserijdagen, openen wij samen met aannemer Van Oord het informatiecentrum voor de dijkversterking in Den Oever en lanceren wij de experience.

 • Grondonderzoek op de dijk

  (18-07-2017)

  Maandag 17 juli werd op de dijk ter hoogte van Basalt tot aan de Dokweg grondonderzoek gedaan. Dit is uitgevoerd met een edelmanboor, dit is een handboor waarmee de aannemer tot 2 meter diepte kan boren om te bepalen wat de fysische kwaliteit van de grond is.

 • Vistival

  (17-07-2017)

  Zaterdag 15 juli waren wij aanwezig op het gezellige Vistival. Bij onze kraam vertelden we bezoekers over de dijkversterking en we hadden leuke (waterveiligheids) spellen voor de kinderen.

 • Inrichting informatiecentrum

  (06-07-2017)

  In zomerperiode zijn we druk met de inrichting van de kantoorruimte en het informatiecentrum in de voormalige Dekamarkt aan de Voorstraat. De komende periode zult u de transformatie zien.

 • Archeologische vondst tentoongesteld

  (06-07-2017)

  Op 19 april hebben we de historische sluis die in de dijk aanwezig was 'vrijgegraven'. De zogeheten keersluis dateert uit het einde van de 17e eeuw en was bijzonder goed bewaard gebleven. De vondst is gedocumenteerd waarna de dijk is vrijgegeven voor de uitvoering van de dijkversterking.

 • Opslag van materiaal

  (06-07-2017)


  Om tijdens de uitvoering van de werkzaamheden aan de dijk zo min mogelijk ruimte op het haventerrein te gebruiken, heeft aannemer Van Oord gezocht naar een plek waar materiaal veilig opgeslagen kan worden.

 • Aanbrengen van damwanden

  (06-07-2017)


  In de eerste week van oktober start aannemer Van Oord met het verplaatsen van de kade in de vissershaven ter hoogte van het havenkantoor. Ook brengt hij een damwand aan in de binnenteen van de dijk. Hij start zijn werkzaamheden bij de Oeverdijk.

Archief