Zomerstorm Poly trok vandaag over Nederland. In de provincie Noord-Holland gold tot 13:00 uur Code Rood. Toen de storm afnam na 13:00 uur, zijn de gebiedsbeheerders en onderhoudsmedewerker naar buiten gegaan om de schade op te nemen en om bomen en takken op te ruimen langs de wegen die wij beheren.

Bomen

Zo'n 10 tot 15 collega's zijn aan het werk geweest met het opruimen van bomen en losse takken langs onze wegen. Voor nu hebben wij hiervan zo'n 25 meldingen ontvangen. Met name langs onze wegen in de Beemster, Wijdewormer, Hobrede, Assendelft en Landsmeer. Van andersoortige schade hebben we nog geen beeld.

We zijn zeker minimaal een week bezig met alle losse takken en bomen uit de bermen/sloten te halen.

Hoogwater Hoorn

In Hoorn aan De Zon liepen rond 10:00 uur schuren en tuinen onder water. De storm draaide plotseling van windrichting, van noord-noordwest naar meer een zuidelijke richting. Hierdoor stuwde Markermeerwater de binnenstad van Hoorn in. In een uur tijd steeg het water ruim 60 cm. In overleg en in fysieke samenwerking met de Havenmeester van de Gemeente Hoorn is de Kleine Sluis toen dicht gezet. Net toen de sluis dicht stond, begon het water alweer te zakken en herstelde het waterpeil. De wateroverlast is vervelend. Door het grillige verloop van deze storm was dit niet voorzien.

Duinen

Voor zover we nu kunnen zien is er geen schade aan duinen. Nog niet alle delen zijn gecontroleerd door het hoge water.