Eindeloze inspiratie door Noord-Hollandse landschappen

Noord-Hollandse landschappen zijn voor de een doodgewoon, maar voor de ander een bron van pure kunst. In de nieuwe tentoonstelling genaamd 'Eindeloze Inspiratie' van Paul Groen staan deze landschappen centraal. De kunstwerken zijn tot eind september te bekijken in de hal van ons kantoor in Heerhugowaard.

Paul Groen uit Alkmaar heeft een schildersbedrijf, maar in zijn vrije tijd is hij kunstschilder. Zijn grootste inspiratiebron is het Noord-Hollandse landschap. Tijdens wandel- en fietstochten samen met zijn hond doet Paul Groen veel inspiratie op voor nieuwe kunstwerken. Tijdens deze tochten laat hij de omgeving op zich inwerken, waarna hij de impressie die hij heeft opgedaan vertaalt op het doek. Vooral in de ochtend als de lucht geleidelijk overgaat in het landschap en er amper een horizon te zien is, krijgt hij inspiratie voor de mooiste werken. Zestien schilderijen zijn nu op deze tentoonstelling te bewonderen.

Wisseltentoonstellingen

Om de paar maanden wisselen tentoonstellingen elkaar af op het hoofdkantoor in Heerhugowaard. Geregeld biedt het hoogheemraadschap een podium aan kunstenaars en fotografen om hun werk te exposeren rond watergerelateerde thema's. 

'Eindeloze Inspiratie' is tot en met 27 september tijdens kantooruren te bezoeken in de hal van het kantoor van het hoogheemraadschap, Stationsplein 136, 1703 WC Heerhugowaard. Entree is gratis. Het bezoek is te combineren met een bezoek aan de museale ruimte 'Waterschat', waar bezoekers via een gratis audiotour prachtige verhalen kunnen horen over de geschiedenis van het waterschap.

Paul Groen
Paul Groen - Dageraad
Paul Groen – Damlanderpolder
Paul Groen - Frisse ochtend