Code oranje

Door het KNMI is voor heel Nederland code oranje afgegeven vanwege kans op overlast door zware onweersbuien. Het is voor nu nog onzeker hoe de weersomstandigheden zich precies zullen ontwikkelen. In ieder geval is het duidelijk dat de wind sterk gaat aantrekken tot zware storm en dat verwachte neerslaghoeveelheden plaatselijk kunnen leiden tot mogelijke wateroverlast.

Noord-Holland

Voor ons gebied geldt de waarschuwing van 18:00 tot 22:00 uur. Tot einde van de middag blijft het droog met zomerse temperaturen, na 18:00 uur wordt onweer voorspeld. De piek wordt vanavond rond 21:00 uur verwacht, met daarna afnemende wind en buien. De neerslagverwachting is 2-10 mm in de Noordkop, voor het midden en zuidelijk deel van ons beheergebied wordt 15-25 mm verwacht. In buien zijn uitschieters mogelijk, die zijn niet te voorspellen. Morgen wordt vooralsnog een droge dag met wind, half bewolkt en zomerse temperaturen.

Melding maken

Heb jij last van wateroverlast? Vaak is het onduidelijk bij wie je een melding moet maken. Is er bestrating of land buiten de bebouwde kom onder water? Stroomt de sloot over? Of zie je een gemaal dat defect is? Maak dan een melding bij HHNK!