Aan de Veringwoudweg in Middelie worden 40 Populieren gekapt. De bomen zijn door ouderdom sterk verzwakt, waardoor er steeds vaker takken uitbreken. Dit vormt een gevaar voor het verkeer en de omgeving.

Wat gaat er gebeuren?

De bomen worden eind oktober gekapt waarna er deze winter weer nieuwe bomen worden geplant. Er worden 40 bomen gekapt en er worden 60 bomen teruggeplant. Er zijn in het verleden namelijk ook al bomen gekapt die nog niet eerder vervangen zijn.

De terug te planten bomen zijn ook weer populieren omdat deze soort het meest geschikt is voor deze locatie. Het zal nog wel enkele jaren duren voordat de nieuwe aanplant weer tot een hoogte reikt, die vergelijkbaar is met het huidige boombeeld.

Waar vindt het project plaats?

Het werk vindt plaats langs de Veringwoudweg in Middelie in de gemeente Edam-Volendam.

Locatie bomenkap Veringwoudweg Middelie

Wanneer vindt het project plaats en hoe lang gaat het duren?

De werkzaamheden vinden plaats van 26 tot 28 oktober 2022.

Met wie werken we samen?

Het werk wordt uitgevoerd door Peter Mul Boomverzorging BV uit Middenbeemster. De aannemer probeert de weg niet langer te stremmen dan nodig is en rekening te houden met bedrijven die noodzakelijk gebruik moeten maken van de weg.

Meer weten?

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen via ons contactformulier of via telefoonnummer 072 - 582 8282.