Dagelijks bestuurslid Ruud Maarschall vertrekt om persoonlijke redenen bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Binnen het dagelijks bestuur is de heer Maarschall verantwoordelijk voor de portefeuilles middelen, duurzaamheid, innovatie en participatie.

Ruud Maarschall

De heer Maarschall (73) is sinds 2015 hoogheemraad. In de periode 2015 tot 2019 was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles waterketen en duurzaamheid. Sinds 2019 was hij portefeuillehouder financiƫn. "Het is met pijn in het hart dat ik het hoogheemraadschap ga verlaten om persoonlijke redenen. Ik voel mij zeer betrokken bij de belangrijke maatschappelijke taken van het hoogheemraadschap. Een waterschap dat middenin de maatschappij staat. We werken aan veilig, schoon en voldoende water, met oog voor mens en natuur. Daar heb ik mij ten volste voor ingezet", aldus de hoogheemraad.

Onder zijn regie zette het hoogheemraadschap ambitieuze stappen op weg naar een klimaatneutraal waterschap in 2025. De heer Maarschall neemt afscheid tijdens de vergadering van het algemeen bestuur op 11 november.

Dijkgraaf Luc Kohsiek betreurt het vertrek van de heer Maarschall, maar respecteert zijn keuze. "Ruud Maarschall is een uiterst ervaren, betrokken en innemende bestuurder, die de kunst verstaat om mensen te verenigen. Wij zullen zijn onverbeterlijke manier om de zaken positief te bekijken missen. Onder zijn leiding heeft ons waterschap grote stappen gezet in de energietransitie en in de bevordering van de biodiversiteit. Daarnaast zullen we zijn kundige beheer van onze financiƫn missen. Wij wensen de heer Maarschall alle goeds."

De partij van de heer Maarschall, Water Natuurlijk, draagt binnenkort een opvolger voor.