In 2022 hebben we een onderdeel van ons belastingsysteem vernieuwd. Dit onderdeel gebruiken we voor het verwerken van WOZ-gegevens van de gemeenten. Wij willen er zeker van zijn dat u een juiste aanslag ontvangt. Door de vernieuwing kost de gegevensverwerking dit jaar meer tijd. Daarom krijgen eigenaren van woningen, (bedrijfs)panden en/of onbebouwde grond de aanslag voor 2022 mogelijk later dan gewend.

Informatie

  • Bent u eigenaar van een woning, (bedrijfs)pand en/of onbebouwde grond? Dan ontvangt u de aanslag voor 2022 vanaf eind april dit jaar.
  • We sturen niet iedereen tegelijk een aanslag. U kunt de aanslag dus ook in de maanden na april ontvangen.
  • Met dagtekening 30 april 2022 ontvangen de eigenaren van een woning, (bedrijfs)pand en/of onbebouwde grond uit de volgende gemeenten een aanslag:

Bergen

Castricum

Heemskerk

Heiloo

Koggenland

Landsmeer

Opmeer

Uitgeest

Waterland

  • Bent u eigenaar van woningen, (bedrijfs)panden en/of onbebouwde grond in verschillende gemeenten? Dan ontvangt u mogelijk meerdere aanslagen dan gewend, omdat het niet altijd lukt om een gecombineerde aanslag te sturen.
  • Bent u alleen gebruiker (huurder) van een woning? Dan heeft u uw aanslag waarschijnlijk al in januari 2022 gekregen.

Betalen in termijnen

  • Wilt u de aanslag niet in één keer betalen? Maak dan gebruik van automatische incasso. We schrijven het aanslagbedrag dan in maximaal tien maandelijkse termijnen af van uw bankrekening. U kunt automatische incasso gemakkelijk aanvragen via Mijn HHNK.
  • Maakt u al gebruik van automatische incasso? Dan schrijven we het aanslagbedrag in maximaal tien maandelijkse termijnen af van uw bankrekening. Ontvangt u de aanslag bijvoorbeeld in juli 2022, dan vinden de afschrijving plaats in de periode van augustus 2022 tot en met mei 2023.

Meer informatie

Moeite met betalen

We begrijpen dat het vervelend is dat u de aanslag later ontvangt en dat het u misschien niet lukt de aanslag nu of in termijnen te betalen. We helpen u graag. Kijk voor informatie over betalen op de pagina Belasting betalen.

Tarieven waterschapsbelasting

Bekijk hier de tarieven voor de waterschapsbelasting 2022.

Aanslagen afgelopen jaren

In de online omgeving Mijn HHNK kunt u uw oude aanslagen bekijken. Log in met uw DigiD of eHerkenning.

Vragen?

We begrijpen het goed als u vragen heeft over het mogelijk later ontvangen van de aanslag en wat dat voor u betekent. Wij helpen u graag.