In 2022 hebben we het onderdeel voor het verwerken van WOZ-gegevens in ons belastingsysteem vernieuwd. De WOZ-gegevens worden namelijk op een andere manier aangeleverd door gemeenten. Door deze vernieuwing kost de gegevensverwerking dit jaar meer tijd. Om deze reden krijgen eigenaren van woningen, (bedrijfs)panden en/of onbebouwde grond de aanslag voor 2022 mogelijk later dan gewend.

Wat betekent dit voor u?

  • Bent u alleen gebruiker (huurder) van een woning? Dan heeft u uw aanslag waarschijnlijk al in januari 2022 gekregen.
  • In april 2022 zijn wij begonnen met het versturen van de aanslagen aan eigenaren van woningen, (bedrijfs)panden en/of onbebouwde grond. De meeste eigenaren hebben hun aanslag inmiddels ontvangen.
  • Eind november versturen wij de aanslagen naar de eigenaren in de gemeente Beverwijk.
  • Bent u eigenaar van een woning, (bedrijfs)pand en/of onbebouwde grond in een andere gemeente en heeft u ook nog geen aanslag over 2022 gekregen? Dan moeten wij de gegevens nog verwerken. U ontvangt uw aanslag later in het jaar.
  • Bent u eigenaar van woningen, (bedrijfs)panden en/of onbebouwde grond in verschillende gemeenten? Dan ontvangt u mogelijk meer aanslagen dan u gewend bent. Dit jaar lukt het niet bij iedereen om een gecombineerde aanslag te sturen.

Meer informatie

Betalen in termijnen

  • Heeft u de aanslag ontvangen en wilt u deze niet in één keer betalen? Maak dan gebruik van automatische incasso. We schrijven het aanslagbedrag dan in maximaal tien maandelijkse termijnen af van uw bankrekening. U kunt automatische incasso gemakkelijk aanvragen via Mijn HHNK.
  • Maakt u al gebruik van automatische incasso? Dan schrijven we het aanslagbedrag in maximaal tien maandelijkse termijnen af van uw bankrekening. Ontving u de aanslag bijvoorbeeld in juli 2022, dan vinden de afschrijvingen plaats in de periode van augustus 2022 tot en met mei 2023.

Moeite met betalen

We begrijpen dat het vervelend is dat u de aanslag later ontvangt en dat het u misschien niet lukt de aanslag nu of in termijnen te betalen. We helpen u graag. Kijk voor informatie over betalen op de pagina Belasting betalen.

Tarieven waterschapsbelasting

Bekijk hier de tarieven voor de waterschapsbelasting 2022.

Aanslagen afgelopen jaren

In de online omgeving Mijn HHNK kunt u uw oude aanslagen bekijken. Log in met uw DigiD of eHerkenning.

Vragen?

Heeft u nog vragen heeft over het mogelijk later ontvangen van de aanslag en wat dat voor u betekent? Wij helpen u graag.